Legjobb horror filmek

Legjobb horror filmek

A legjobb horror filmek azok, amelyek még egy forró nyári napon a tengerparton fekve is libabőrt varázsolnak az emberre. Ezek a győztes alkotások olyan hatást képesek kiváltani az emberből, hogy még a sötét árnyékok is megijesztenek, amint lekapcsolják az éjjeli lámpát. A horror műfaján belül is kiemelkednek azok a filmek, amelyek új fóbiákat ébresztenek az ember elméjében.

Ezek a filmek tökéletesen felkészítenek arra a pillanatra, amikor a szemed hozzászokik a sötétséghez, és mindenféle rémséges lény vagy emberi formájú veszély leselkedik az árnyékos sarokban. Az alábbi filmek között mindenki találhat olyat, amelyik számára a legfélelmetesebb, legyen az természetfeletti entitás vagy valami sokkal emberibb lény.

A szubjektivitás öröme miatt nehéz meghatározni, mi teszi valójában a legjobb horror filmeket. Az alábbi rémálmok azonban garantáltan mindenkit megriasztanak. Legyen szó lényekről, maszkos alakokról, éjszakába nyúló veszélyekről vagy alattomos pszichológiai rémálmokról, itt mindenféle félelmetes kategória megtalálható. A klasszikusokat összehoztuk a modern fiatal tehetségek friss ihletével, így garantálva a legújabb rémálmokkal teli élményt. Most már csak azt kell tenned, hogy kiválaszd kedvenc harapnivalódat, és bekapcsold a televíziót a megfelelő hangulat eléréséhez.

A legjobb horror filmek összeállítása

Végső állomás – 2000

Végső állomás - amerikai horrorfilm

Alex Browning (Devon Sawa) a 180-as járaton ülve várakozik a Párizsba tartó repülésre, amikor hirtelen kísérteties érzése támad, hogy valami nincs rendben. Már a felszállás előtti pillanatokban egy látomás fogja el, ahol a repülőgép felrobbanása játszódik le előtte. Ebben a pillanatban meggyőződik róla, hogy a katasztrófa elkerülhetetlen. Pánikba esve próbálja meggyőzni osztálytársait, hogy hagyják el a gépet. A személyzet, a teljes káoszt elkerülendő, döntéseket hoz, és Alexet néhány társával együtt leszállítják a repülőgépről. A leszállított kis csoport dühös és elkeseredett, ahogy figyeli, hogy a gép nélkülük emelkedik fel. A felszállás közben a repülőgép hirtelen óriási tűzgömbbé változik, majd felrobban. A túlélőknek azonban rövid boldogságuk lehet, mivel még mindig fennáll annak a lehetősége, hogy ez volt az utolsó megállójuk…

A filmsorozat szinte minden része világszerte sikert aratott a mozikban, így érdemelten került be a legjobb horror filmek kategóriájába.

Ragyogás – 1980

Ragyogás 1980

Ha Stanley Kubrick zseniális alkotását még nem láttad, valószínűleg hallottál már a Ragyogásról. Megismerhetted Jack Nicholson páratlan alakítását, és talán tisztában vagy azzal, hogy ha egy szállodában átadják neked a 237-es szoba kulcsait, jobb, ha egy másik lakosztályba költözöl.

A Ragyogás története egy férfi és családja életét követi, amint télen átveszik a gondnok szerepét egy elhagyott üdülőszállóban. Szerencsére a falak nem tudnak beszélni, különben számtalan hátborzongató és rémisztő történetet mesélhetnének el. Úgy tűnik, hogy Jack fia előtt a háznak nincsenek titkai, hiszen látja az elegáns lakosztályban kivégzett férfit, a fürdőkádban megfulladt nőt, és az összes holt lelket, akik soha nem találtak nyugalmat. De lehet, hogy ezek a rémes látomások csak arra próbálnak utalni, ami a jövőben vár rájuk. Jack agyát teljesen elfoglalja az őrület, és a szerető apa gyilkos szörnyeteggé változik.

Poltergeist – 1983

A Freeling család egy tipikus amerikai házaspár, három gyermekkel, akik nyugodtan élnek Kalifornia egyik külvárosában. Egy este a legfiatalabb gyermek, Carol Ann, furcsa hangokat hall a televízióból. Hamarosan az otthonukba szellem jelenik meg, aki kezdetben egy játékos gyermek alakját ölti. Azonban gyorsan átváltozik, és erőszakossá válik; a tárgyak és bútorok szétrepülnek, a házban forgószél alakul ki, ami megpróbálja elpusztítani a házat és annak lakóit. Míg a szülők megpróbálják megmenteni középső fiukat, akit egy fa támad meg a kertben, a kis Carol Ann eltűnik, és a poltergeistek sötét világa felemészti. A kétségbeesett szülők segítségért fordulnak két szakemberhez: egy parapszichológushoz és egy ördögűzőhöz.

Tűnj el – 2017

Chris és barátnője, Rose elérték kapcsolatukban azt a szakaszt, amikor időszerűnek tűnik, hogy bemutassák egymást a szüleiknek. A lány ezért meghívja barátját egy hétvégére a család birtokára. Chris-t a család rendkívüli vendégszeretettel fogadja, amit ő eleinte annak tulajdonít, hogy leplezni próbálják zavarukat, amiért lányuk egy fekete srácot választott élete párjának. Az idő múlásával azonban egyre több aggodalom születik, és hamarosan fény derül az igazságra, amely Chris legmerészebb rémálmait is felülmúlja.

Fűrész – 2004

Fűrész - Saw - 2004 - Leghobb horrorfilm

Meddig lennél hajlandó elmenni azért, hogy megmentsd a saját életed? A Fűrész egy idegtépő utazás a rettegés legsötétebb mélységeibe. A megzakkant szadista sorozatgyilkos az élet értékére kívánja tanítani áldozatait. Erkölcsileg megalapozott embereket ejt rabul, majd egy kísérteties játékban kényszeríti őket részt venni, ahol a saját életük a tét. Az összes áldozatnak lehetetlen döntéseket kell hoznia azért, hogy visszaszerezze az életét, vagy belehaljon az erőfeszítésbe. A Fűrész egy igazi klasszikus, amely elengedhetetlen a legjobb horror filmek gyűjteményében, és gyakorlatilag kötelező megnézni.

Démonok között – 2013

Ez a rémisztő történet valós eseményeken alapul, noha könnyen hihetnénk, hogy csak egy forgatókönyv-írónak születhet meg ilyesféle gondolat. Ed és Lorraine Warren, a paranormális esetek világhírű kutatói rögzítették azt a családi drámát, amely egy elszigetelt tanyán zajlott le, ahol az otthonukat olyan entitások terrorizálták, amelyek nem ebből a világból származtak.

A Perron család, öt gyermekükkel, beköltözött egy új, elhagyatott vidéki házba. Akkor még fogalmuk sem volt róla, hogy más is ott él a falak mögött. Valaki, aki mindig jelen van, rendkívül gonosz, és lehetetlen megszabadulni tőle. A megmagyarázhatatlan démoni jelenlét pokollá teszi a család mindennapjait. Egyre ijesztőbb és veszélyesebb módon mutatja meg, hogy az otthon az övé, és semmiképpen sem akarja másnak átengedni. A Perron családnak végül a paranormális ügyek szakértőitől kell segítséget kérnie. A szakemberek elszántan próbálják elűzni a gonoszt a házból, de nem biztos, hogy sikerül nekik megbirkózni vele.