Tom Hanks filmek

Tom Hanks filmek

Tom Hanks megszámlálhatatlan klasszikus sikerfilmben szerepel, amelyek szinte mindegyike megragadta a képzeletünket, így ma már egy kulturális ikonról beszélünk. A kétszeres Oscar-díjjas, továbbá hatszor Oscar-díjra jelölt színész hatalmas szeretetet, és rengeteg bizalmat vívott ki a nézőkből. Ő a jelen kor egyik legkedveltebb színésze, és Hollywood legkedvesebb filmsztárja néven ismert, mind a filmvásznon, mind azon kívül. Emiatt a Tom Hanks filmek sokunk számára biztos helyet foglalnak el a filmes polcokon.

Az alábbiakban szeretnénk bemutatni és rangsorolni Tom Hanks filmjeit. Hol található Tom Hanks a filmográfiájában? Vajon melyik lehet az a filmrendező és színész akinek valaha volt legjobb filmje? Most itt vannak a Tom Hanks filmek rangsorolva, melyek minden idők legjobb alkotásai.

Tom Hanks filmek – Vígjátékok

Nagyon sok drámai alkotás fűződik a nevéhez, de a vígjátékok világában is otthon érzi magát. Kijelenthetjük, hogy a legtöbb filmje talán ebben a kategóriában jelent meg, melyek között a legtöbb örökzöld, és simán többször is megnézhető alkotás.

Legénybúcsú – 1984

Rick Gasco (Tom Hanks) a nősülése hírével lepi meg három barátját. A jóbarátok elhatározzák, hogy hatalmas legénybúcsút csapnak Ricknek, mely mindent elsöprő féktelen buli, rengeteg zenével, alkohollal és lányokkal. Ám a menyasszony apja mindenáron meg akarja akadályozni ezt a házasságot. Sikeresen ráveszi fiatal barátját, hogy Ricket kompromitáló helyzetbe hozza. Cole (Robert Prescott) semmitől sem riad vissza, hogy a legénybúcsú ne sikerüljön.

Ami sok, az sokk – 1989

Ami sok, az sokk Tom Hanks film

Ray Peterson (Tom Hanks) utál kimozdulni otthonról. Szinte minden szabadidejét a ház mögötti kertben tölti. Olvasgat, pihen a nyugágyában és élvezi az időt, amit nem munkával tölt el. Ugyanezen az állásponton van a régi szomszédok többsége is. A most odaköltözött új szomszédok azonban mások. Már csaknem egy hónapja beköltöztek, de még senki sem találkozott velük, viszont a zajongásukat annál inkább halják. Állandó jeleggel kiszűrődik tőlük egy fülsértő gépzaj. Az egyik régi szomszéd hallani vélte, hogy az új beköltőzők előző háza teljesen porig égett, de az okát nem tudni. Csak egy kérdés maradt: kik lehetnek Klopekék, és mit csinálhatnak a házban? Ray elhatározza, hogy fényt derít az igazságra.

Az ember, akit Ottónak hívnak – 2022

Otto (Tom Hanks) szinte a teljes szomszédság rémálma. Nem zajong, nem koszos, nem örült – épp ellenkezőleg. A probléma vele az, hogy kimondottan arrogáns és megszállottan szabálykövető. Amint meglátja, hogy valaki az elveitől eltérően viselkedik, nem fél szóvá tenni. Leszídja a kutyafuttatókat, akiknek a kutyája az úttestre vizel, a postásokat, akik nem tarták be a parkolási rendet, vagy éppen az újságkihordókat, akik szabálysértéseket követnek el a kerékpárjukkal.
A szomszédba azonban egy nagyon hangos és szeszélyes dél-amerikai család költözik. Ottó a maga módján próbálja figyelmeztetni őket, hogy a lakótelepi szabályokat tartsák be, de ők azt hiszik, hogy ez csak szeretetből teszi.

Tom Hanks filmek – Drámák

Tom Hanks egyértelműen a drámai filmek egyik legnagyobb színésze. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az Oscar-díjas Forrest Gump című filmben nyújtott alakítása.

Ryan közlegény megmentése

A háborús filmek történetüket tekintve két korszakra oszthatók: a Ryan közlegény megmentése előtti és utáni időszakra. Ez az egyik legnagyobb hatású háborús film, amely Steven Spielberg munkáját dicséri, továbbá a filmművészet egyik legnagyobb rendezői teljesítménye. A csatajelenetek egyszerűen lenyűgözőek hitelességükben (Spielberg nem forgatta le a D-nap jeleneteit, inkább a természetességre törekedett), dermesztőek és időnként csaknem elviselhetetlenek. A Ryan közlegény lenyűgöző, kíméletlen és lebilincselő megmentése után a legtöbb korábbi II. világháborús film ehhez képest furcsának és hamisnak tűnhet. A film egyedülálló hatással van a háborús veteránokra és szeretteikre. Spielberg öt Oscar-díjat nyert az 1999-es filmmel, köztük a legjobb rendezésért járó díjat.

1944. június 6-án, a normandiai partraszállás napján az Omaha Beach parton halálra égtek a szövetséges katonák és rengeteg vért vesztettek. Mindenütt sebesültek és haldoklók vannak. Miller százados (Tom Hanks), az első csapat egyik túlélője, kevés megmaradt katonájával együtt új kihívás elé tekint. Az ellenséges vonalak mögé kell kerüljön szakaszával, hogy megtalálja James Ryan közlegényt. Felettesei utasítják, hogy Ryan közlegényt azonnal mentse fel a szolgálat alól, mivel három bátyja egyszerre vesztette életét a háború különböző frontján. Az amerikai hadsereg ezzel kíván tisztelegni a családja előtt. A veszélyes és hosszú küldetés mindenki számára igazi kérdéseket vet fel. Vajon miért ér többet ennek a katonának az élete, mint a kilenc érte harcoló társáé?

Forrest Gump

Egy különös mesélő ül egy buszmegállóban, aki nem más, mint: Forrest Gump. Nem ő a legokosabb ember a világon, de sokmindent látott, és sokmindent átélt már. Forrest a 20. század minden jelentős eseményén jelen volt, a vietnámi háborútól a futballpályáig, és 1950-től 1970-ig szinte az összes jelentős amerikát érintő eseményen jelen volt, és minden jelentős személyiséggel találkozott, köztük Lyndon Johnsonnal, Elvis Presley-vel, Kennedyvel és Richard Nixonnal. Forrest Gump végtelenül kedves és becsületes fiú, de az IQ-ja sosem volt éppen magas. Egyetemre járt, harcolt a háborúban és profi sportoló lett. A baj csak az, hogy nagyon ostoba ahhoz, hogy megértse ezeknek az eseményeknek a jelentőségét.
Tom Hanks filmjei közül az egyik legstílusosabb a Forrest Gump. A karakterek, a forgatókönyv, a rendezés és a zene egyaránt kiváló, és több mint 20 év távlatában egyetlen más film sem tudja ötvözni ezt az egyedi stílust.

Phillips kapitány

A film a 2009. áprilisi eseményeket dolgozta fel, amikor Richard Phillips teherhajó kapitány és kétgyermekes családapa, hajóját szomáliai kalózcsoport támadta meg Afrika partjainál. A kapitány önként jelentkezett túszként, hogy ezzel megmentse legénysége életét.

A technikailag tökéletesen kivitelezett és szinte elviselhetetlen feszültséget nyújtó filmet a kritikusok egyöntetűen dicsérték.