Arnold Schwarzenegger filmek

Arnold Schwarzenegger filmek

Az Arnold Schwarzenegger filmek világszerte ismert és szeretett moziélményeket kínálnak a nézők számára. A világhírű osztrák színész, testépítő és politikus pályafutása számos emlékezetes filmalkotást tartogat, melyekben egyaránt megmutatta színészi tehetségét. Feltérképezzük Schwarzenegger pályájának különböző szakaszait, bemutatva a kezdeti sikerektől a kasszasikerekig terjedő időszakokat. Részletezésre kerülnek a legendás filmsorozatok, mint a „Terminátor” és a „Predátor”, amelyek ikonikus státuszt vívtak ki maguknak.

Arnold Schwarzenegger filmek – Akció

Bár számos vígjáték és dráma is szerepel a repertoárjában, Arnold Schwarzenegger igazán otthonosan mozog az akciófilmek világában. Legtöbb alkotását ebben a kategóriában hozta létre, közöttük olyan valódi klasszikusok is megtalálhatók, amelyeket többször is érdemes újra és újra megnézni.

Conan, a barbár


Az ifjú Conan családjára vérszomjas hordák törnek rá. A kisfiú árvává válik, sorsa a rabszolgaság lesz. Évek múltán Conan (Arnold Schwarzenegger), a mészárlás egyetlen túlélője, már felnőtt férfiként, valódi izomkolosszusként megszabadul a rabszolgaságtól, hogy bosszút álljon szülei gyilkosán, a gonosz Doom-on (James Earl Jones). Conan elsajátítja a harc ősi művészetét, és most már két lábon járó gyilkológépként hajtja végre céljait. Útközben két tolvaj, Valeria (Sandahl Bergman) és Szubotaj (Gerry Lopez), csatlakozik hozzá. A különleges, ám rendkívül hatékony trió felkelti Osric király (Max von Sydow) érdeklődését is. A király megkéri őket, hogy mentsék meg a lányát, aki Doom csapatához csatlakozott a hegyekben. Conan és társai hosszú és veszélyes útra indulnak.

Terminátor – 1984

2029-ben járunk, amikor a mindentudó Skynet számítógép elhatározza, hogy elpusztítja az emberiség nagy részét, és felszámolja az emberi ellenállás utolsó maradványait is. A Skynet úgy dönt, hogy megváltoztatja a történelem menetét, és tökéletes kiborg harcosokat küld vissza a múltba. A cselekmény középpontjában a Terminátor áll, akit 1984-ben küldenek vissza, hogy meggyilkolja egy lázadó vezető anyját még a fiának születése előtt. A lázadók azonban nem hagyják magukat, és visszaküldik harcosukat, Kyle Reese-t (Michael Behan), hogy megvédje Sarah Connort (Linda Hamilton). A két harcos közötti küzdelem kiélezett és izgalmas. A Terminátor című film az online platformokon is elérhetővé vált a filmrajongók számára.

Kommandó – 1985


Kevesen érnek fel John Matrix tábornok keménységével. Intelligens, nyugodt és higgadt, továbbá kivételes fizikai képességekkel rendelkezik. Kiemelkedően járatos a harcművészetekben és a támadófegyverek használatában, ezáltal pályafutása során a legkiválóbb kommandóvá avanzsált. A különböző katonai és politikai erők szemében azonban kedvelt célponttá vált. Jelenleg visszavonultan él, egy új és ismeretlen helyen, új személyazonosság alatt, és 11 éves lányát, Jenny-t neveli. Az idill azonban egy nap véget ér, amikor egy bosszúra szomjas dél-amerikai diktátor, akit egykor a Mátrix vezetett kommandósok eltávolítottak a hatalomból, megtámadja. Az elrabolt Jennyért cserébe azt követeli, hogy Matrix térjen vissza Val Verdébe, és számoljon le az utódjával.

Ragadozó – 1987


A különleges egységet Dél-Amerika dzsungeleibe küldik, ahol intenzív kiképzésen vesznek részt annak érdekében, hogy megtalálják és megmenthessék a térségben eltűnt bajtársaikat. Az igazi fenyegetés azonban nem a vadállatok, nem az emberfeletti éghajlat és környezet, hanem egy rejtélyes, arctalan lény jelenti, melyet csak akkor ismernek fel, amikor már túl késő. A láthatatlan lény egyesével szedi áldozatait, de nem a bosszú, hanem a vadászat iránti szenvedély vezérli. A csapat új küldetése a vérszomjas lény nyomába eredni és elpusztítani, mielőtt további áldozatokat szedhetne.

A feláldozhatók – 2010


Barney Rossnak (Sylvester Stallone) nincs semmi veszítenivalója. Félelem nélkül vezeti a Feláldozhatókat, egy csoport vakmerő zsoldost, akik minden eszközt bevetnek a feladatuk végrehajtásáért. A kegyetlen Lee Christmas (Jason Statham), a pengefegyverek szakértője, Yin Yaung (Jet Li), a közelharci mestere, és Gunner Jensen (Dolph Lundgren), a mesterlövész, együttműködnek, amikor a titokzatos Mr. Church (Bruce Willis) olyan megbízást kínál nekik, amit más nem vállalna el. Barney és csapata szembekerül James Monroe-val (Eric Roberts), egykori CIA-ügynökkel, és akcióba lendülnek.

Arnold Schwarzenegger filmek – Vígjáték kategória

Lehet véletlenül vagy szándékosan, de Arnold Schwarzenegger igencsak humoros személyiség. Az első évtizedeiben eltöltött pályafutása során, amikor elképesztően sikeres akciófilmekben játszott, olyan karaktereket alakított, akik nemcsak bátrak és harcedzettek voltak. Schwarzenegger ezután olyan vígjátékokban is megmutatta tehetségét, amelyek kihasználták a szuperhős imidzsét, és rájött, hogy élvezi, ha magát kifigurázzák. Ha ehhez hozzáadjuk azokat az igazán emlékezetes arckifejezéseket és szavak nélküli hangokat, amelyeket minden filmjében prezentál, akkor az egész úgy fest, mint az izmos öröm művészi szobra.

Ikrek – 1988


Julius (Arnold Schwarzenegger) és Vincent Benedict (Danny DeVito) egy kutatási projekt eredményeként születtek, melynek célja a tökéletes gyermek létrehozása volt. Julius a tökéletes sportoló megtestesítője, míg Vincent, a kis pufók, a kakukktojás. Vincent egy árvaházban nő fel, míg Julius egy déltengeri szigeten kapja meg a legjobb oktatást és nevelést. Vincent életveszélyes üzletekbe keveredik, és ekkor Julius rájön, hogy van egy ikertestvére. Azonnal útra kel, hogy megmentse Vincent életét és újraegyesítse a családot.

Ovizsaru – 1990


John Kimble (Arnold Schwarzenegger) négy éve azon fáradozik, hogy a gátlástalan kábítószer-kereskedőt és gyilkost, Cullen Crisp-et (Richard Tyson), a rácsok mögé juttassa. Crisp végül egy gyilkosság során lebukik, ám a vártaknál hamarabb szabadul a börtönből. Miután meggyilkolja a vád koronatanúját, Kimble a bujkáló feleségének (Penelope Ann Miller) nyomába ered, hogy megakadályozza, a közös fiuk elrablásában. Kimble mindent megtesz, hogy kiderítse, melyik gyerek Crisp fia. Az izmos zsaru azonban nem is sejti, hogy élete egyik legnagyobb kihívása vár rá: óvóbácsinak kell álcáznia magát, és egy óvodai csoporttal kell megbirkóznia.