Erőpróba 2006 Gridiron Gang

Erőpróba

A film eredeti címe: Gridiron Gang ( Erőpróba )
amerikai filmdráma, 125 perc, 2006

Erőpróba – tartalom

Sean Porter fegyőrként az egyik Los Angeles-i javítóintézetben dolgozik. Szívét és lelkét az teszi tele reménytelenséggel, hogy a szabadlábra kerülő fiatalok túlnyomó többsége rövid idő alatt újra börtönbe kerül vagy tragikus sorsra jut az utcán. A vállalati segítőtársával, Malcolm Moore-ral, önfegyelemre és felelősségtudatra nevelésük minden képzeletet felülmúló.

Álmukban egy amerikaifutball-csapatot alapítanak a fiatalok számára, de a szezon kezdetéig mindössze négy rövid hét áll a rendelkezésükre. A feladat, amellyel szembenéznek, óriási kihívást jelent a fiataloknak. Porter irányítása alatt azonban a srácok megtanulják, hogy az akaraterő, a kitartás és a kölcsönös tisztelet kulcsfontosságúak az életben.

A Dwayne Johnson filmek közül ez egy igazi drámai alkotás, mely meglehetősen megérinti az ember lelkét a kritikusok többsége szerint.

Stáblista

Szereplők

Dwayne Johnson (Sean Porter)
Xzibit (Malcolm Moore)
L. Scott Caldwell (Bobbi Porter)
Leon Rippy (Paul Higa)
Jade Yorker (Willie Weathers)
David V. Thomas (Kelvin Owens)
Kevin Dunn (Ted Dexter)
Setu Taase (Junior Palaita)

Alkotók

Rendező: Phil Joanou
Producer: Lee Stanley, Neal H. Moritz
Forgatókönyvíró: Jeff Maguire
Zeneszerző: Trevor Rabin
Operatőr: Jeff Cutter
Vágó: Joel Negron
Látványtervező: Floyd Albee

Erőpróba kritika

Az Erőpróba egy tipikus, jó hangulatú sportfilm, szinte minden sportközhellyel, amelyet valaha is megörökítettek. Mégis, valahogy soha nem éri el a „Glory Road” magaslatát, sem sok sportfilm durva, manipulatív mélységeit. Az Erőpróba olyan szereplőkkel lett megáldva, akik még akkor is felfogják az üzenetet, amikor maga a forgatókönyv elárulta őket. A film elviselhető egy csoport gyerek számára, akik a hatalmas esélyek ellenére felülkerekedtek múltjukon, és megalkották egy szebb jövő ígéretét.